U nastavku današnjeg članka donosimo jednu jako zanimljivu priču koja će vas sigurno da zanima. Radi se o tome da su muž i žena odlučili da svoju godišnjicu braka proslave u krevetu, a onda je on primetio da sa ženom nešto nije nikako u redu. Ketrin Fahej koja ima 34 godine je otkrila nešto što nije nikako u redu sa njom tek kada je legla u krevet sa mužem i to na 13- tu godišnjicu njihovog braka, zapravo Ketrin je u trenutku doživela moždani udar, a da nije osetila ni jedna jedini simptom.

X- Ray illustration of brain stroke – 3d Illustration

Kao što sto već rekli na samom početku bračni par je odlučio da proslavi svoju godišnjicu braka u krevetu, proveli su zajedničko veče sa decom uz večeru, a zatims u legli u krevet, a onda se desilo čudo. “Gledali smo film, ćaskali po običaju i sve je izgledalo normalno dok nisam primijetio da joj se cijela lijeva strana ukočila”, rekao je njen suprug. Muž nije čekao ni momenat, brzo ju je podigao iz kreveta u naručju i odneo do kola kako bi je odvezao u bolnicu. A kada su je doktori pregledali, rezulate nije bilo nimalo prijatno čuti. Kako su lekari rekli Ketrin je doživela moždani udar, a zahvaljujući mužu koji j u je na vreme doveo u bolnicu doktori su mogli pravovremeno da deluju, te ja tako za nju onn u tom trenutku bio superheroj.

“Nisam se uplašila, samo sam bila jako zbunjena”, rekla je ona. Inače, majka dvoje djece i fitnes trener, redovono je trenirala i vodila računa o zdravom životu. Kada su u pitanu razlogzi do kojih može da dođe do moždanog udara mogu da budu razni, kako nasledni, tako i izazvani. “Moždani udari koji je nastao usled povrede i raslojavanja zida krvnog suda vrata ili glave, najčešći će među mladim ljudima – kod nefiziološkim položajima vrata, trzajnih povreda u saobraćaju, kod agresivbih borilačkih sportova, nepravilnog treniranja”, objasnio je jednom prilikom dr Velibor Jolić.

Ads