Danas možemo čuti jako puno priča o tome kako se svašta radilo sa malom djecom i bebama, što u bolnicama, što u ostalim institucijama. Brojni roditelji tvrde i dan danas da su dobili zdravo i živo dijete, a da im je naknadno rečeno da su njihova djeca rođena mrtva ili su preminula usljed nekih komplikacija nakon porođaja. Mnogi tako ostanu bez ikakvih odgovora za čitav život, a još čudnija situacija je to što niko od roditelja nije mogao ni da vidi preminulu djecu.

Postoje brojne istine koje tek sada izlaze na vidjelo, a nažalost majkama rijetko ko vjeruje kada tvrde da je njihovo dijete živo, i da se ne nalazi u tom grobu u kojem je pokopan. Lidija je zbog toga odlučila iskopati grob svoh sina koji je bio prazan , što joj je samo unijelo nove crve prošlosti o tome šta se zapravo desilo kada se porodila i koja je prava priča iza zvaničnog bolničkog izvještaja. Naime, Lidija Reid iz Velike Britanije jedna je od rijetkih koja je uspjela dokazati da njen sin nije sahranjen te da postoje velike šanse, da se on danas, sa 45 godina nalazi negdje drugo, i ne znajući svoj pravi identitet.

Ono najgore jeste što su oni ovoj majci pokazali djete po prvi put i posljednji put, a ona ga je odmah automatski odbila, kazavši kako to nije njeno dijete. Zbog toga su je čak i uvjerili kako je pala u postnatalnu depresiju, ali je Lidija znala da to nije istina, i da će jednog dana izaći na vidjelo prava istina.

Ads