Ljuba Aličić jedan je od najpoznatijih folk pjevača koji je napravio veliku karijeru tokom posljednjih nekoliko decenija, a bio je veoma blizak i sa pokojnim Šabanom, iako u posljednje vrijeme nisu baš imali neke dobre odnose, a Ljuba je kazao kako baš zbog toga mnogo žali, jer ništa od toga nije bilo vrijedno da zadnje dane ne provedu zajedno. On  je također otkrio da mu je žao što Šaban nije uspio da ostvari svoju posljednju želju, a to je da oženi svog sina Mihajla. Ljuba je rekao da će on učiniti sve da ispuni svom prijatelju tu želju.

Međutim, čini se kako on ipak nije naučio tu lekciju, iako sada žali za Šaulićem, pa se tako ipak opekne o svoje stare prijatelje, ne razmišljajući o mogućim posljedicama koje njegove riječi ostavljaju. Naime, Ljuba ponekada nema filter da zna procijeniti koje stvari bi trebalo reći ili ne, pa tako zna reći neke stvari ne razmišljajući da može povrijediti neke osobe ili im nanijeti štetu. Upravo takva situacija desila se i u emisiji Ami G show, gdje je Ljuba gostovao. Pričali su o  svemu i svačemu, od muzike i karijere, do privatnog života. A kada se Ljuba dotakao priče o muzici, spomenuo je i poznatog harmonikaša, Mirka Kordića te je rekao kako Mirko ne zna odsvirati ni jednog foršpila.

Kordić je na ovo burno reagovao, kazavši da jedan “gmaz” ne može njega da blati, čovjeka koji je dobio nagrade za životno djelo i za doprinos muzici. Nadao se da će se Ljuba izvinuti pogotovo jer se znaju i jer mu je komponovao pjesmu “Na starom mostu”, ali se to nije desilo, a Mirko kaže da mu nije jasno kako je to mogao reći i da je vjerojatno bio pijan u emisiji, iako to nije opravdanje, te da će ga tužiti zbog klevete.

Ads