Prije same pandemije korona virusa je jedna od najvećih zdravstvenih problema od kojeg su nastajale mnoge bolesti, bila pretilost. Sve veći broj ljudi pati od viška kilograma a posebno je veliki dio populacije u Americi suočen sa ovi problemom. Kao glavni krivac za ovo se uzima konzumiranje fast fud hrane i fizička neaktivnost, i mnogi se bore da smršaju, ali ima slučajeva gdje su osobe toliko debele da uopšte ne mogu normalno da funkcionišu.

Jedna od njih je i Maja Radanović koja ima 33 kilograma i teška je nevjerovatnih 312 kilograma i to je njen život pretvorilo u pravi pakao. Ona je rođena u Americi a njeni roditelji su porijeklom iz Srbije koji su u SAD došli u potrazi za boljim životom. Ona se nedavno prijavila ujednu jako popularnu emisiju u Americi koja se zove ” My 600 lb life” i bila je najdeblja učesnica ikada.

Ona je bukvalno preko noći postala zvijezda i svi u Americi su znali za nju, a za svoje stanje Maja krivi Srbiju, odnosni svoje srpsko porijeklo jer smatra da se u ovoj državi cijela kultura vrti oko hrane. Maja je počel a pretjerano da jede kada su se njeni roditelji razveli i u hrani je tažila utjehu. Nakon što je njen otac napustio majku i nju, kada je ona imala samo 10 godina, ona je počela da se nekontrolisano deblja i kada je krenula u srednju školu, već je imala 136 kila, a kada je završila težila je 181 kilogram.

U dobi od 24 godine je bila teška 226 kila i ona je već tada shvatila da joj njena debljina ugrožava zdravlje i da će, ako ovako nastavi uskoro i umrijeti. Bilo je dana kada nije bila u stanju uopšte da ustane iz kreveta pa je i ličnu higijenu zapustila jer jednostavno nije mogla otići do kupatila. Ovo su bili razlozi da se prijavi u emisiju u kojoj bi joj stručnjaci trebali pomoći da smrša i mi se nadamo da će i uspjeti.

 

Ads