Seka Aleksić jedna je od najpoznatijih folk pjevačica na estradi koja čak i kada dugo ne snimi novu pjesmu i dalje plijeni pažnju svih medija zbog svog izgleda. Naime, Seka sada izgleda bolje nego ikada, a tome vjerojatno pridonosi i majčinstvo koje je čini toliko sretnom da se to vidi i na njenom fizičkom izgledu. I sama je govorila u nekoliko navrata kako je nestrpljiva da postane majka, a sada se okrunila sa dva prelijepa dječaka i ima divan porodični život.

Nažalost, do toga je bio dosta trnovit put, o čemu je jednom prilikom i pričala, koliko joj je teško padalo što nije mogla ostati trudna, a onda i sve komplikacije oko izgubljene bebe, sve joj se sastavilo u životu. Ipak, i njoj je sunce došlo u život kada je dobila svog prvog sinčića, a sreća je postala samo još veća kada se rodio i mali Jovan. Seka se potpuno posvetila porodici i odgajanju djece, pa je manje ima u javnosti, ali na društvenim mrežama često dijeli slike sa svojom porodicom, a tako je pokazala i svoju majku.

Naime, nakon poroda, njena majka je dolazila kod nje dosta često kako bi joj pomogla oko svega, a Seka je postavila i jednu sliku na društvene mreže. Sekina majka Ibrima je jedna prelijepa žena, a iako je u godinama, i dalje izgleda predivno, a vidi se da je Seka od nje naslijedila svoju ljepotu. Njena majka očito jako uživa u ulozi bake, jer je na svakoj slici imala osmijeh od uha do uha.

Ads