Sigurni smo da ste i vi baš kao što su to svi, očekivali sneg i jako niste temperature za Novu godinu ali od toga se apsolutno ništa nije desilo. Jednostavno meteorolozi su mao promašili još u novembu kada su celo vreme govori da će biti sne i mraz, od toga se ništa nije desilo. Kako je krenulo i za Božić ćemo da imamo prolećne temperature.

Zatim kao primer u novogodišnjoj noći temperatua u Srbiji bila samo 10 stepeni a tek je u ranim jutarnjim satima išla na osam stepeni u plusu. Đorđe Đurić dežurni prognostičar u Srbiji je rekao da je Srbija pod jakoim utecajjem anticiklona koji dolaze sa zapada. ” Identinčna sinoptička situacija očekuje se i ponedeljak. Nakon jutarnjih -2°C na jugu do 6°C na severu Srbije, maksimalna dnevna biće uz sunčano vreme od 12 do 18°C, u Beogradu do 16°C, uz sunčano vreme, jedino se u maglovitim predelima očekuje temperatura od 8 do 11°C – pojašnjava Đurić.

Tek krajem meseca se očekuje zahlađenje i eventualni sneg a za Božić ćemo opet da imamo temperaturu od oko 10 stepeni celizijusa. “Prema trenutnim prognozama, mogućnost da dođe do zahlađenja postojaće nakon 12. januara i prema sredini meseca, na početku uz povratak temperatura na prosečne za januar. Od utorka se očekuje nešto više oblaka i malo svežije vreme, ali će ostati i dalje natposečno toplo vreme. Ujutro se mraz očekuje samo na jugu Srbije, uz maglovito vreme. Maksimalna temperatura biće uglavnom od 10 do 15°C, u Beogradu do 13°C. Očekuje se uglavnom umereno ili promenljivo oblačno vreme, uz sunčane interavle” – naveo je meteorolog. Vaša mišljenja na ovu temu?

Ads