U nastavku vam donosimo jednu zanimljivost, a vjerujemo da će mnoge od vas ovo zanimati. Kako ste i sami po naslovu mogli shvatiti radi se o uštedi novca, a dalje u tekstu ćemo govoriti o jednoj metodi koja je po mišljenjima mnogih veoma efikasna. Iako nosi ovaj naziv, stvar je u tome da se ne morate isključivo koristiti kovertama, jer mogu i papirići poslužiti.

Svi pretežno o kućnom budžetu i štednji misle u periodu praznikla, slave i slično tome, a od velike je važnosti znati kako raspolagati novcem, i to od malih nogu, a uvođenje predmeta finansijska pismenost, čini se kao pravi potez, jer što prije krenemo da usvajamo svijest o novcu, bolje ćemo prepoznati njegovu vrijednost. Jedan od glavnih trikova za uštedu novca jeste metod “100 koverti”, a postao je zanimljiv prije svega jer je to univerzalan način da sačuvate novac u džepu, a prema riječima onih koji su ovaj metod probali možete uštediti čak i do 5.000 eura za godinu dana.

Iako nosi ovaj naziv, ne morate se služiti kovertama, poslužice i papirići. Ovu tehniku je osmislio Dejv Remzi i to nakon što je shvatio da kod kuće ima mnogo stvari koje samo “skupljaju prašinu”, tj. da neprekidno kupuje ono što mu ne treba. Potrebno je da odaberete jedan dan u nedelji, a da onda svake sedmice izvučete po dva papirića/dve koverte. Iznos koji izvučete treba da pretvorite u evre, da saberete koliko je to i toliko novca ostavite sa strane. Ostatak teksta pročitajte ovde.

Ads