Ovi dani zasigurno nisu laki za predsjednika Crne Gore, Milu Đukanovića jer je u Crnoj Gori trenutno velika hajka oko toga ko će preuzeti vlast u toj državi. Čitava netrepeljivost između Mile i prosrpskih stranaka je eskalirala najavom novog zakona o religijskim slobodama, a to se desilo samo nekoliko mjeseci prije izbora, što ga je očigledno i koštalo uzimanja pobjede na ovim izborima. Naime, trenutno se vodi velika polemika oko toga ko će ući u Vladu Crne Gore, obzirom da je situacija nakon izbora gotovo neriješena, a sudbina Crne Gore je sada maltene u rukama mladog političara Dritana Abazovića.

Ipak to nisu sva iznenađenja koja su dočekala Milu, obzirom da se nakon poraza na izborima njegova stranka DPS počela osipati. Srbijanski mediji tako su objavili vijesti kako ga je napustio Svetozar Marković, a sada je sidro digla i njegova desna ruka, Milica Pejanović Đurišić, koja je i jedna od osnivača Demokratske partije socijalista. Naime, ona je uz Milu bila čak trideset godina, a smatra kako je sada došlo vrijeme da nastavi dalje, a prema nezvaničnim navodima, planira osnovati i svoju stranku. Pejanović Đurišić trenutno obnaša funkciju ambasadorke Crne Gore u Ujedinjenim nacijama.

Ona smatra kako je partija već istrošena zbog silnih afera i skandala koje su je potresale, i jednostavno sebe više ne vidi kao dio te stranke. Mnogi smatraju da DPS sada doživljava sudbinu SPS-a Slobodana Miloševića, te da će uskoro doživjeti i potpuni krah. Obzirom da je napuštaju njeni članovi, to nije nemoguće, ali Milo još uvijek može preokrenuti stvari u svoju korist, navode određeni izvori.

Ads