Mnogo je tužnih i potresnih priča koje stalno imamo priliku da pročitamo na društvenim mrežama, a jednostavno ne možemo da shvatimo da se tako nešto i dalje dešava u vremenu u kojem živimo. I dalje je onih koji nemaju krov nad glavom, koji nemaju nikakva primanja i koji su prepušteni sami sebi da se izbore na način na koji samo oni znaju i umiju.

Priča koju vam donosimo u nastavku je priča o jednkm djedu koji se zove Milutin i koji ima 82.godine, a živi u niškom selu Kunovica, i to živi bez struje poslednjih 15.godina. Ono što je šokiralo sve one koju su čuli za njega i njegovu priču jeste i to da on nema ni ličnu kartu, da ne orima penziju, niti ima finansijska sredstva dostojanstvena za život jednog čovjeka. Zbog toga što je već star i što ima 82.godine on više nije sposoban da radi, pa je tako prepušten milosti drugih ljudi, i njemu je prijeko potrebna pomoć onih koji mogu i žele da pomognu.

Djed Milutin živi u oronuloj kući, sa betonskim podom, bez kupatila, vode i struje, a grije se na dotrajali i zarđali šporet. Milutin je za Kurir televiziju kroz drhtav glas rekao sljedeće: “Ne ložim, pripremim sebi ako imam nešto za večeru da pojedem. Danju mi je dobro dok mogu zbog svetla da vidim. Imam dve ovde, hranim ih senom da bi prezimile. Teško je živeti sam bez ljudi, nemam nikoga, sam se snalazim kako mog.” Kako smo napisali, on nema ličnu kartu, nema zdravstvenu knjižicu, a ne prima ni socijalnu pomoć jer se ne nalazi u evidenciji. Ostatak teksta pročitajte ovde.

Ads