Predsjednik Vučić svaki put kad da neku izjavu, završi apsolutno u svim medijima, obzirom da svi pomno prate svaki njegov korak, iako to pretežno rade kako bi iskoristili barem jedan dio protiv njega. Naime, o tome je zapravo on sam i pričao te je kazao kako postoje određeni mediji koji rade “protiv” njega, i konstantno pokušavaju na sve načine da srozaju njegov ugled i autoritet. Kako je jednom prilikom rekao, nije problem imati neistomišljenike i ljude koji ne misle isto kao vi, ali ipak treba imati neku mjeru i granicu, iako kaže kako on više o tome ni ne razmišlja nego radi onako kako on misli da je ispravno.

Obzirom da se stalno javljaju ljudi koji nisu zadovoljni minimalcem, koji smatraju kako je prosečna plata mala, kako su generalno primanja na lošijem nivou, on je samo htio da napomene da je situacija bila dosta gora prije nego je on postao predsjednik. Naime, kako je kazao, on itekako razumije da nije jednostavno živjeti sa prosječnom platom, ali obzirom da je stopa nezaposlenosti puno manja, samim time je više zaposlenih u porodici, pa je odmah lakše i za troškove života, jer se sa dvije prosječne plate ipak može živjeti prilično dobro.

On je kazao kako je svjestan situacije u Srbiji, i kako ni ne bi radio na tome da se isplaćuju pomoći, pa čak ni one od 100 eura da ne razumije da je ljudima teško, ali isto tako država ne može samo da izdvaja konstantno za pomoć, nego se ipak novci trebaju i ulagati u održive projekte.

Ads