Za danas jedna veoma čudna priča koju vrijedi pročitati do kraja, a evo o čemu se radi. Blizu glavnog grada Jemena nekih 1300 kilometara od Sane se nalazi jedna ogromna rupa koja je poznata pod imenom “Bunar pakla”, a lokalno stanovništvo izbjegava da joj se približava jer prema njihovom vjerovanju ona je puna demona. “Bunar pakla” već duže vrijeme okupira pažnju avanturista i naučnika koji još uvijek nisu mogli odgonetnuti odakle se gigantska rupa u pustinji koja je široka 30, a duboka negdje između 100 i 250 metara stvorila.

Generalni direktor jemenske službe za geološka istraživanja i mineralne resurse Salah Babair izjavio je da su stručnjaci ušli u misterioznu rupu, ali nisu uspjeli da stignu do samog dna zbog manjka kiseonika, pa je dodao da su tamo primjetili jako čudne i neobične stvari. Osjetili su i mnogo čudan miris, a sve to zajedno djeluje kao mnogo misteriozna sitaucija. I zaista je to tako, jer osobe koje su pokušavale da snime rupu navode da je to skoro nemoguće. Neki od njih tvrde da ona čak usisa sve predmete koji se nađu blizu nje.

Prema lokalnoj legendi taj bunar je nastao kao zatvor za demone, a to je vjerovatno zaključak zbog činjenice da se iz nje širi nevjerovatno neprijatan miris. Sa druge strane, naučnici odbacuju teoriju i ideju da demoni imaju bilo kakve veze sa tom rupom i njenim porijeklom. Neki od njih smatraju da je rupa nastala usljed erozije krečnjaka, kao i da postoji mogućnost da je u pitanju supervulkan koji će se u nekom trenutku probuditi.

Ads