Jedna od najpoznatijih i najvećih zvijezda na našim prostorima je Ceca Ražnatović koja je više od tri decenije na našoj domaćoj estradnoj sceni, a za to vrijeme ona je snimila veliki broj pjesama, koje su postale veliki hitovi, i koji se pjevaju i dan danas, te su isto tako vrlo često neizostavne na nastupima njenih koleginica. Mnoge njene pjesme koje su se izdvojile kao nevjerovatno veliki hitovi, a koje su sa početka njene karijere imaju milionske preglede na muzičkoj platformi Jutjub.

Neke od njih su”Kukavica”, “Idi dok si mlad”, “Beograd”, “Poziv”, “Vazduh koji dišem”, “Nagovori”, i mnoge druge. Kada je njena karijera u pitanju ogroman trag ostavili su Marina Tucaković, Aleksanar Milić Mili, Dino Merlin, kao i Nenad Knežević Knez, a pojedine Cecine pjesme kriju zanimljive priče. Recimo, pjesma “Idi dok si mlad” bila je namjenjena Vesni Zmijanac, kojoj se nije dopao tekst pjesme, pa je ona na kraju završila kod Cece koja je bila oduševljena prvi put kada ju je čula. Pjesma “Kukavica”, Ceci se dopala, a mnoge njene koleginice su je odbile. Pjesma Beograd bila je poklon od pjevača Dine Merlina, koji je za nju uradio i pjesmu “Zaboravi”.

Iako je u javnosti bilo mnogo nagađanja vezanih za tu pjesmu i cijelu tu priču, Ceca je rekla sljedeće: “Za mene je Dino Merlin namenski uradio pesmu “Zaboravi” i kada mi je odsvirao tu numeru, rekao mi je da ima jednu prelepu pesmu koja je rađena za duet koji je on trebao da snimi za svoj album. Ali pošto je tada krenuo rat i on tog momenta nije mogao da peva o Beogradu, kazao mi je samo da ja imam tu emociju i poklonio mi je tu pesmu. Prebacila sam pesmu u solo izvođenje. To je cela istina.” Ostatak teksta pročitajte ovde.

Ads