Danas malo ko ne zna šta je fotošopiranje, a zahvaljujući internetu mnogi se u tome i okušaju. Zahvaljujući širokoj popularnosti obrade fotografija iz razonode mnogo je ljudi na internetu koji zamole sve fotošopere da im preprave, poboljšaju ili pak uljepšaju neku fotografiju. Najčešće se prepravke vrte oko odstranjivanja neželjenih objekata sa slika. Ipak obzirom da je internet ipak „Internet“ svi fotošoperi okrenu želje naglavačke, nekada i doslovno.

jedan zaljubljeni par je nedavno napravio selfi dok su se strastveno ljubili na plaži, pomislili su da će to biti fotka za uspomene, ali na fotku je ultio neželjeni gost. Naime baš u trenutku slikanja fotografije u kadru se pojavilo dijete koje igra odbojku. Naravno par je odmah zamolio internet fotošopere za pomoć da uklone dijete sa fotografije, naravno da su rezultati kao i same ideje urnebesni.

Tu je bilo svega od brisanja dječaka, kako bi se (loše )ubacio pas između zaljubljenih ptičica do, kao na sljedećoj slici, zamjene glave i lopte.

Neko je pak izbrisao sve ljude iz pozadine ali ubacio ljubičasto morsko čudovište. A klasična zezancija kada je riječ o zahtjevima za odstranjivanje nečega sa fotografije jeste dupliciranje neželjenog predmeta što više puta.

Humor je oduvijek bio najrasprostranjenija stvar na internetu, a ovakve zezancije definitnvo pokazuju koliko je šarolik sam smisao za humor, da bi neke od obrađenih fotografija bile zaista smiješne moramo poznavati dosta svjetske pop kulture, ali i kulture zemlje iz koje potiče autor šaljive obrade fotografije. Srećom, većinom su u pitanju univerzalniji pristupi humoru, pa se i mi možemo nasmijati.

Ads