Mnogo je ljudi na Balkanu koji su se vratili iz inostranstva gdje su godinama živjeli, tamo sebi zaradili penziju, i odlučili da se vrate u svoje rodne države. Oni na Balkanu mogu da žive sasvim solidno sa penzijom koju su sebi obezbjedili, jer mnogo je veća u odnosu na penzije u našem regionu. Tako se mnogi odluče da ulože u neki posao, a mnofo je onih koju odluče da se bave poljoprivredom.

Prije nekoliko mjeseci imali smo priliku da u medijima pročitamo za jednog čovjeka iz Kragujevca koji je cijeli život proveo u Švicarskoj, a sada se on odlučio vratiti u svoj rodni grad i pokrenuo je svoj vlastiti biznis. Jedan sličan primjer vam donosimo u nastavku, a evo o čemu se radi. Oni koji odluče da se bave poljopriovredom, to pretežno urade u proljeće kada sve krene da se budi, a u nastavku mi vam donosimo jedno jednostavno rješenje za one koji tek počinju da se bave ovim poslom.

Naime, potrebno vam je 4 stuba za ogradu, 8 metara žice, sjekač žice, slama, vreća zemlje i sjeme krompira (kijali krompir). Postavite 4 stuba udaljena oko 30 centimetara, pa savijete žicu oko njih da bude kao žičana ograda. Pričvrstite da bi čvrsto stajala, a slamu stavite u sami centar ograde i formirajte strukturu gnijezda, onda ubacite zemlju u sredinu. Zatim isjecite krompir i stavite ga u zemlju. Krompir bi trebao da bude proklijao jer sjeme tako funkconiše. Krompir je zasađen i jedina obaveza koju vi imate jeste da povremeno zalijete i to dobro, a na kraju ćete biti zadovoljni svojim radom.

Ads