Kako su počela popuštanja mjera koje su donesene da se spriječi širenje pandemije, sve više pitanja se postavlja kada će se granice EU otvoriti i koji će biti uslovi za prelazak granice?

Da pojasnimo, prvo se moraju otvoriti unutrašnje granice EU, a to će se najvjerovatnije desiti krajem maja i početkom juna. Neke granice su već otvorene, ali neke nisu.

Što se tiče Grčke, ona će djelovati pojedinačno, a ne u EU, što znači da će ona polako početi otvarati granice susjednih zemalja koje nisu u EU.

Neke zemlje, poput Austrije, već su omogućile da se uz plaćeni test spriječi odlazak u karantin. Ovo testiranje košta 190 evra.

Ono što je sasvim sigurno jeste da odlazaka u Španiju barem do kraja ove godine neće biti jer zemlje koje su najviše stradale od korona virusa će se maksimalno ograditi od ulazak stranih državljana. Takva situacija će biti i sa Italijom.

Ono što ljudi na početku stalno griješe jer misle da su putovanja uglavnom vezana za turizam. Istina, ta grana je skoro pa najviše stradala tokom ove izolacije, ali morate shvatiti da postoje i ona putovanja koja su poslovne prirode, ali i lične, jer veliki broj građana radi van Srbije, pa bi ublažavanje mjera dobrodošlo da se te porodice spoje nakon dugog rastanka.

Ads