Poznati Džejms Din je neko ko je rođen u malenom gradu Marion u američkoj državi Indijani 8. februara 1931 godine. Od najranijeg detinjstva bio je vrlo povezan i privržen svojoj majci Mildred Vilson, za koju je kako se tvrdi da ga jedina razume. On je nju iznenada izgubio zbog rak* kad je imao svega devet godina, a život mu se promenio iz korena. Otac ga šalje da živi na farmi kod ujaka i ujne što će dramatično poremitii njihod odnos sve do glumčeve prerane smrti.

Zatim njegovi prijatelji tvrde da je utehu, društvo ali i duhovno vodstvo u teškim trenutcima pronašao metodističkom svešteniku Džejmsu Deverdu koji je navodn rasplamsao i Dinovi ljubav prema brzim automobilima. Na studijama prava u Kaliforniji otkriće svoju sklonost prema glumi zbog koje će ući u filmsku legendu. Također, za njim su uzdisale žene, a on je bio veran jednoj od poslednjih 50 godina. Zločesti dečko mekog srca i dok je u javnosti imao imidž nevaljalog dečka zahvaljujući ulogama u filmu Buntovnik bez razloga i istočno od raja njegovi poznanici tvrde da je Džejms bio daleko od te slike. Često je menjao raspoloženja te se munjevito transformisao iz tihog i povučenog – katkad sramežljivog momka u šašavog komedijaša koji može razvedriti celo društvo.

Međutim, njega u studije podstakle da igra na kartu kul frajera koji se retko kad smeje u javnosti, ne vadi cigaretu iz usta i koji lomi srca gde god prođe svojim motociklom ili sportskim automobilom. Zahvaljujući svojoj magnetskoj privlačnosti i neosporivoj harizmatičnosti uspeo je čak i najobičnije komade odeće, plave farmerice i belu majicu da pretvori u modni trend koji se i dan danas kopira. Ostatak čitajte ovde. 

Ads