U ljetnjem periodu svi imamo problema sa insektima, posebno muhama i komarcima koje nikako ne možemo istjerati iz svojih domova. Koliko god se trudili da im spriječimo ulazak u naše domove one se uvijek nekako provuku i nerviraju nas svojim zujanjem i letenjem oko naših glava.

Životni vijek jedne muhe je 30 dana što sa naše tačke gledišta i nije puno ali je problem što se u tom vremenskom periodu one neprestano množe i njihov broj se rapidno povećava. Kako neke od njih umiru druge se rađaju i ne postoji nijedan period koji možemo provesti u prirodi bez njihovog dosadnog zujanja oko naših glava.

Iako postoje mnoga hemijska sredstva koja garanruju da ćete pomoću njih ukloniti sve insekte koji vam smetaju to baš i nije istina i nije neko dugoročno riješenje. Međutim, postoji i jedan potpuno prirodan način da se riješite ovih napasnika koji je sto posto učinkovit. Za ovaj prirodni recept su vam potrebna samo dva sastojka a to su klinčići i limun.

Ono što je potrebno da uradite je da skuhate jednu polovinu limuna i u njega nakon što se ohladi zabodite nekoliko klinčića. Ovaj limun sa klinčićima držite na stolu za kojim sjedite u sobi u kojoj se vaša porodica okuplja i provodi vrijeme i moći ćete da uživate bez prisustva muha. Ovaj trik je posebno pogodan jer možete da limun ponesete i ako idete na izlet u prirodu i na isti način se riješite dosadnih insekata. Ovako uz vrlo jeftine sastojke možete na miru uživati u svom domu, dvorištu ili na izletu.

 

 

 

Ads