Postoji dosta pjevača iz perioda Jugoslavije koji su ostvarili odličnu karijeru tada, ali su jednostavno nestali sa scene u novijem dobu. Neki od njih su se posvetili porodicama, neki su promijenili profesiju, dok ima i onih koji se jednostavno nisu mogli snaći u novim vremenima i izazovima, pa su tako od statusa zvijezde došli do statusa osrednjih pjevača koji ponekada dobiju gaže u nekom klubu ili kafiću. Njihove se pjesme i dan danas slušaju, a dosta njih bi najviše voljeli da se nisu nikada ni upuštali u te vode.

Vremena se mijenjaju kao i sve oko nas, pa tako i muzika. Sada je došlo vrijeme za neke nove muzičke pravce, a malo ko od starih pjevača može da ide u korak sa time, obzirom da su nekada tekstovi bili najvažniji kao i talenat, dok je danas sve postalo komercijala i biznis. Starije generacije za današnju muziku kažu da se sve svodi samo na izgled pjevača i pjevačica, dok su talenat i kvalitet muzike jednostavno pali u drugi plan. Velika imena poput grupe “Zana” danas sigurno ne bi imali prolaz, dok su nekada bili jedni od najpopularnijih muzičkih grupa u regionu.

Grupa Zana dobila je naziv upravo po pjevačici iz benda, Zani Nimani, koja je tada važila za veliku ljepoticu. Iako je otpjevala samo prvi album, on je ujedno bio i najpopularniji, a iako je bend bez nje nastavio pod istim imenom, ovakav uspjeh više nisu mogli ostvariti. Kad kažemo grupa “Zana” svima krenu u glavi prvi taktovi pjesme “Dodirni mi kolena”. Zana je pak sve to napustila i otišla je da živi u Kanadu sa svojim mužem, sa kojim ima i dvoje djece.

Ads