Cijeli Balkan se još uvijek oporavlja od gubitka jedne od najpoznatijih muzičkih ličnosti na domaćoj sceni. Đorđe Balašević je umro 19. februara od posljedica koronavirusa koji mu je izazvao upalu pluća koju nije uspio da savlada. Imao je 67 godina i za života je ostavio pregršt hitova i kvalitetnih albuma koji će se slušati i pjevati godinama i godinama koje dolaze.

Iako su mnogi voljeli Balaševića, neki su se žestoko usprotivili njegovom liku i ostavštini. Nedavno smo vam donijeli vijesti kako je Veljko Ražnatović, Arkanov sin, ispljuvao Balaševića na društvenim mrežama izjavivši kako je on primjer toga kako Srbi po sebi “pišaju” i kako su svima uvijek krivi za sve probleme na Balkanu, a sve to je proizašlo iz njegove pogrešne interpretacije onoga što je Balašević jednom rekao na koncertu u pokušaju da zbliži Hrvatski i Srpski narod budući da je on sve južnoslavenske narode gledao kao svoje zemljake. Veljka su mediji prozvali za njegov bezobrazluk na šta se on opet oglasio na Instagramu pišući kako su mediji dvolični. Pritom je dodao i sliku izdanja časopisa u kojem je Balašević prozvan pogrdnim imenom. Iako je Ceca, kao i ostale poznate ličnosti Balkana, voljela i poštovala Balaševića, njen nasljednik se, izgleda, žestoko protivi svemu tome. Ipak, ovog puta je i ona zauzela sinovu stranu te je podijelila njegovu objavu dapokaže da stoji iza svog djeteta.

Pored njega su se oglasili i drugi kontroverzni likovi kao što je Vojislav Šešelj koji je isto podijelio svoja negativna mišljenja o pokojnom Panonskom Mornaru. Šta vi mislite o ovome? Da li se slažete sa Veljkom i njegovim pogrdnim izjavama? Ostavite komentar.

Ads