Nema više ni potrebe za nekom posebnom najavom, sasvim je dovoljno samo reći da više ništa ne može biti iznenađenje, da više ne znamo ko će od nas ustati ujutro, a ko više nikad neće otvoriti oči. Nažalost, iako su surove činjenice, tako je kako jeste i ne možemo ništa promijeniti. Samo u posljednja tri mjeseca izgubili smo veliki broj svima nama dragih ljudi, poznatih ličnosti koje su na neki način obilježile naše živote ili jedan period života.

Još uvijek veliki dio nas pokušava da se pomiri sa činjenicom da je jedan veliki umjetnik poput Đorđa Balaševića preminuo, obzirom da su se mnogi nadali da će baš on doživjeti duboku starost. Sinoć je mnoge potresla vijest i o iznenadnoj smrti još mlađeg sportiste, Zlatka Saračevića, koji je nakon utakmice krenuo razvoziti članice tima kući. Danas je opet došla vijest o tome kako je jučer preminuo i Oliver Tomić Oli, karatista koji je nastupao za bivšu Jugoslaviju. Imao je 68 godina, a još uvijek nije poznato šta je bio uzrok smrti, da li je u pitanje srce ili nešto drugo. Tomiću je danas održana i sahrana.

On je bio kapiten reprezentacije dugo godina, a upisan je i kao balkanski prvak, ali i četverostruki europski šampion. Profesionalno se karatem bavio oko 18 godina, a zatim je prešao na mjesto predsjednika KK Kruševax ali i JKA Šotokan federacije Srbije. Olija će Srbi vječno pamtiti, a posebno njegovi Kruševčani koji će ga pamtiti po njegovoj dobroti ali i sportskom duhu, kojim je zarazio čitav Kruševac.

Ads