U nastavku današnjeg članka vam donosimo jednu veoma zanimljivu i interesantnu priču, a i sami ste mogli zaključiti o čemu ćemo to da pišemo u nastavku. Mnogo je ljudi koji vjeruju u neke običaje, koji postoje vijekovima iza nas, i da li to bila praznovjerja ili ne, ipak postoje neki običaji koji se za Novu godinu trebaju ispoštovati, jer se vjeruje da će to itekako pozitivno da utiče na vas.

Naime, za svaki praznik postoje neki običaji koji se moraju ispoštovati, i koju su manje ili više popularni, a koji su svima itekako poznati, tako da i za Novu godinu postoje neki običaji, a mi vam u nastavku donosimo čak deset njih, za koje se vjeruje da mogu da odrede kakva će vam biti sljedeća godina. Dakle, prva na spisku jeste ta da osoba koju poljubite prvu u ponoć će biti vama najbliža u sljedećoj godini, a isto tako ljubljenja i čestitke donijet će vam mnogo sreće u godini koju dočekujete. Ono što je još veoma bitno jeste da u novu godinu ne ulazite sa neplaćenim računima, dugovima i kreditima.

Ukoliko želite da vam u kući bude dosta hrane, da budete u izobilju, da želite da budete siti tokom cijele godine, onda dočekajte Novu godinu sa punom frižiderom. U Srbiji vjeruju da ukoliko ispoštujete ovaj običaj za Novu godinu sigurno u sljedećoj godini nećete biti gladni. U nekim domovima se čak sprema isključivo meso koje nije od životinje sa krilima kako hrana ne bi „odletela“ iz kuće u sljedećoj godini. Isto tako vjeruje se da ukoliko se u vašoj porodici rode bebe 1.januara da se smatra da će one biti “djeca sreće”. Ostatak teksta pročitajte ovde.

Ads