Navikli ste da kod nas uvijek možete da pronađete razne savjete i trikove, koji mogu da vam budu itekako od velike pomoći, ali i sam internet kao i društvene mreže imaju pregršt savjeta i trikova, a nama je dovoljan samo jedan klik kako bi došli do nečega što nas zanima. Upravo u nastavku vam donosimo još jedan savjet, koji se odnosi na čaj, odnosno na kesice čaja, koje mogu biti korisne i za mnoge druge stvari.

Pored toga što kesice čaja pomažu svom bilju da ono budešto ljepše i jače, ono je korisno i za mnogo toga drugog, recimo ako ga i sami koristite onda štite i okolinu recikliranjem. Naime, listovi čaja sadrže taninsku kiselinu i hranljive sastojke koje su prirodno gnojivo za vaš vrt. Kada završe u zemlji, čaj počinje da se raspada, ispušta u tlo te hranjive sastojke i tako stvara zdravije okruženje za uzgoj, piše The Gardening Cook. Ono što je zanimljivo jeste to da su neke kesice za čaj napravljene od manila konoplje koja se dobija od vlakana iz lišća abake, koja je inače biljka iz porodice banana.

Prema pisanju medija, takve vrečice se zajedno sa čajem mogu staviti u zemlju, jer se vrlo brzo i one same raspadnu. Takođe, iskorištene vrećice čaja, posebno crnog, mogu pomoći u zaštiti bilja od parazita, kao što to radi i talog od kafe. Njihov miris smeta kukcima koji vole da grickaju vaše cvijeće i povrće. Isto tako. vrećice za čaj mogu da vam pomognu i za sađenje sjemena, a ono što treba da uradite jeste da stavite nježno sjemenku u vrećicu koju ćete održavati vlažnom, a kada ona proklija onda je samo zajedno sa kesicom premjestite u zemlju? Da li ste za ovo znali od ranije? Pišite nam u komentarima ispod.

Ads