Ovaj dječarac sa slike nije mogao ni zamisliti kako će njegov život izgledati i da će jednog dana postati jedan od najmoćnijih ljudi u Srbiji. Njegovi počeci bili su prilično skromni, a neki koji su ga znali iz perioda kada je bio mali, ne bi ga danas ni prepoznali da nije postao poznat. O tome je upravo govorio i Branko Kockica, odnosno Branko Miličević, koji je čak jednom izjavio i da ne postaje Vučića lično iako je kasnije shvatio da je Vučić kao mali bio kod njega u emisiji. Kaže kako je to za njega velika čast i da je upravo iz tog razloga i podržao SNS i Vučića.

Ipak, on ga i nije mogao poznavati lično obzirom da je dosta djece u tom periodu prošlo kroz njegovu emisiju, a naravno da ih nije mogao sve ni zapamtiti. Predsjednik Srbije je oduvijek bio dobar dječak, pa je tako i u školi uvijek bio odličan đak te je učestvovao na velikom broju takmičenja, što u osnovnoj što u srednjoj školi, a najviše je volio historiju i šah. Pored toga, velika ljubav mu je bila košarka kojom se i bavio, kao i fudbal koji je trenirao kao dijete.

Ipak, i sam je sebe ponekad znao nazivati “nestašnim” dječakom, a kada je bio mlađi, nije mogao ni zamisliti da će postati predsjednik Srbije. Ipak, njegove ambicije i želje su se ostvarile, pa je tako dobio i najveće priznanje kada je stupio na ovu funkciju i to kao jedan od najmlađih predsjednika države, a i sam se zalaže za pomlađivanje vlasti.

Ads