Većina naših estradnih zvijezda je živjela sasvim običan a neki od njih i veoma težak život, prije nego su postali bogati i slavni. Neki od njih su bili i više nego siromašni dok su bili  djeca i to im je samo dalo razlog više da se trude i rade na svojoj  karijeri i da ne odustaju da bi se izvukli iz života kakvim su živjeli.

Danas pričamo o Seki Aleksić koja je rođena u vrlo siromašnoj porodici i njeno djetinjstvo nije bilo nimalo lagano. Seka je rođena u Zvorniku, ali zbog ratnih dešavanja je zajedno sa svojim roditeljima pobjegla u Srbiju u jedno malo mjesto u blizini Šapca. Danas njene tadašnje komšije pričaju kako je Seka spavala u jednoj maloj sobici koja se nalazila u školskom dvorištu,  a poslije je opština njenoj porodici dala na korištenje jedan trošan kućerak.

Usprkos tome, Seka je bila odlična učenica i svima je bila draga zbog svog blagog karaktera. Pored toga što su bili siromašni, njen otac je bio alkoholičar i Seka je na svaki način pokušavala da pomogne majci koja se morala brinuti o svemu. Svi koji poznaju Seku, i znaju kako je teško živjela su jako zadovoljni što je uspjela da se probije u sam vrh estrade i smatraju da je i te kako zaslužila svo bogatstvo koje danas posjeduje.

Njene stare komšije su sigurne da Seka dobro zna da cijeni sve što je stekla i da je sretna, samo bi voljeli da ih malo češće obiđe. Seka u taj kraj ode jednom u nekoliko godina, vjerovatno jer nema baš lijepe uspomene na svoj život tamo.

 

Ads