Ivica Dačić jedan je od najzanimljivijih srpskih političara, pored predsjednika Aleksandra Vučića, i premijerke Ane Brnabić, barem kada se radi o pisanju medija. Naime, jedno od njih troje je najčešće neizostavna tema izvještavanja, priloga ili članaka na portalima, a njihovi koraci se budno prate u javnosti, čini se sa posebnom pažnjom na to da li će napraviti neki gaf, ili bilo šta što bi moglo izazvati veću pažnju javnosti. Ovim političarima ne bavi se samo srbijanska javnost, nego i regionalni mediji koji redovno prenose sve vijesti iz Srbije, a očigledno su im zanimljiviji političari iz susednih zemalja, barem kada je riječ o ovakvim situacijama.

Naime, da se Dačiću u posljednje vrijeme često zna desiti da zaboravi ili ne zna kad kamere kreću sa snimanjem, pa tako ponekad izleti neka rečenica koju nije planirao baš kazati javno. Svi se još uvijek sjećaju kada je bio u emisiji sa “Ljupkinim generalom”, i kad su komentarisali situaciju, a sada je opet došlo do toga, iako je ovoga puta voditeljica napravila veću grešku jer je ona trebala da zna kad se vraćaju u program. Naravno, dešava se svakome da napravi ponekad neku grešku, ali kada to uradite na televiziji, ostaju tragovi do kraja života.

Naime, u toku razgovora, voditeljica emisije najavila je reklame, a onda su, ne znajući da emisija još uvijek ide počeli da pričaju o tome o čemu će još Dačić da priča, a onda je voditeljka sa podsmijehom kazala “Možeš i Đilasa da pomeneš”, pa je Dačić onda krenuo da priča o njemu. Video pogledajte OVDJE

Ads