Jedan doktor iz Engleske je šokitrao tamošnju javnost nakon što je izjavio da on uopšte ne koristi sapun prilikom kupanja i to već punih pet godina. Doktor Džejms Hablin je rekao da tečni sapun ili gel koristi samo kada pere ruke jer smatra da hemikalije koje se nalaze u ovim sredstvima jako štete našoj koži i da mogu da izazovu i ozbiljne bolesti.

 

On je inače i profesor na prestižnom fakultetu Jejl i ima 37 godina, mada mu niko ne bi dao toliko jer izgleda mlađe i od svojih studenata. On tvrdi da ovako dobar izgled jedino duguje činjenici što ne koristi sapun niti gelove za tuširanje nego se pere isključivo i samo vodom. Kaže da je sa ovom praksom počeo još dok je bio student u Americi i da je tada počeo da iz upotrebe izbacuje sve što u sebi sadrži neka hemijska sredstva.

Na ovo ga je nagnalo sopstveno istraživanje mikroba i raznih kiselina za koje je utvrdio da se nalaze u tečnim sapunima i drugim sličnim srdstvima za kupanje. On tvrdi da su nekadašnji sapuni koji su se koristili prije 100 godina bili dobri za kožu jer u sebi nisu imali primjesa a ni aroma kao što je to sluičaj danas.

Prema njegovom mišljenju cijeli svijet je postao izopačen i sve se okrenulo pa su muškarci počeli da se depiliraju i posvećuju pažnju svom izgledu više nego žene a to se njemu nikako ne sviđa. Šta vi mislite da li je ovaj uvaženi doktor i profesor u pravu i da li bi trebali svi da koristimo samo vodu za kupanje?

 

 

Ads