U doba globalne pandemije i uveliko recesije, povećanog broja nezaposlenih u susjednoj Bosni i hercegovini još uvijek ima mjesta za luksuz. Barem izgleda da tako misle neki ugostitelji. S jedne strane imate brojne sendvičare i restorane koji se grcaju u pokušaju da opstanu u ovoj pandemiji sa vječnim izmjenama epidemioloških mjera, a s druge strane imategenijalce koji su izgleda shvatili  da je možda spas u „luksuzu“, a tim luksuzom bi da oderu i ovo malo kože svojim mušterijama.

Kako to inače biva svakakve budalaštine nađu svoj put na internet i društvene mreže iz regije, pa tako se pojavila i fotografija srednje žalosti od sendviča. Uprkos njegovoj neprivlačnoj vanjštini na njega je jedan ugostiteljski objekat sa Jahorine postavio cijenu od čak 15Km (oko 7 eura, nećemo račuanti tačan kurs). Kako god, neko ovdje nije normalan. Nismo dobil informaciju o tome da li se ovo čudo i prodaje ili samo propada u vitrini objekta, ali ovakva cijena bi trebalo da znači da je sendvič sačinjen od nekih ekskluzivnih sastojaka. Ako pogledamo iznad cijene teško je povjerovati da su to zaista sastojici koji čine ovu uvredu od sendviča, kukuruzna kifla, goveđa pečenica, mocarela i salata i paradajz. Jesu li to sastojci koji opravdavaju ovakav šamar od cijene?

Komentari na ovu cijenu su bili šaroliki, ali obavezno sa jakom dozom humora “Ni Dodik ga nije htio platiti”, “Stvarna cijena ili fotošop?”, “Pišaj po sirotinji…”, “Vidi ga, ko opanak” pisalo se. Ipak Jahorina je prerasla u neku vrstu ekskluziviteta sa cijenama parkinga od također 15KM, bez obzira imali vi vikendicu gore ili ćete negdje odsjesti, tak da cijena sendviča po cijeni parking mjesta ne čudi. Da li će ovakve cijene proći kod njihovih mušterija, to ostaje da se vidi. Možda se meni objekta samo proširi sa još nekim paprenim ponudama kao npr. hamburger od 20KM.

Ads