Nakon nedavne, tragične smrti legendarnog Đorđa Balaševića, svi se prisjećamo mnogih trenutaka iz njegove prošlosti po kojima ga rado pamtimo.

Da li znate kako se Balaševićeva porodica nosila sa sinovom slavom u muzici? Iz jednog starog intervjua u kojem su novinari pričali sa Jovanom i Veronikom Balašević, saznali su mnogo toga. Njegovi roditelji nikad nisu išli na njegove nastupe! Ali, to je zato što je Đorđe svoj kućni život vješto razdvajao od estradnog, te njegovi roditelji nikad nisu od njega čuli gdje ga mogu gledati i slušati. Njegov otac je radio u Budimpešti tako da nije uvijek mogao pratiti šta se dešava u sinovom životu, ali je sigurno ostao zatečen kad je vidio kako mu se sin proslavio. Ako se išta može zaključiti iz ovog razgovora je da je Balašević uvijek bio dosljedan sebi i nikad se nije prodao. Roditelji navode kako je za Novu Godinu odbio nastupati, uprkos ponuđenom honoraru, zato što je smatrao da je to i za njega praznik kao i za svakog drugog.Isto tako nije bio zadovoljan što njegove poeme u srednjoj školi nisu primjećene zbog njegove originalnosti jer, kako kažu Jovan i Vera, Đorđu je uvijek bilo lako pisati i imao je dara za to.

Čak se i sam Balašević kratko oglasio u intervjuu prije nego što je izašao s gitarom iz kuće i negdje otišao. Cijeli intervju govori o jednoj divnoj porodici u kojoj su ležerno prihvatili sinovu ogromnu popularnost. Đorđe Balašević je bio svojstvena ličnost – pravi unikat i uvijek ćemo ga se sjećati!

Ads