Za danas jedan jako zanimljiv članak, koji sigurno niste imali priliku da pročitate. Krenulo je lijepo vrijeme koje smo svi rado čekali, ali zajedno s njim dolaze i one stvari koje baš ljudi i ne vole, a u pitanju su insekti koji se bude kada osjete toplo vrijeme.

Svi troše velike količine novca na skupe prozvode kako bi se uspjeli na neki način da orarase ovih napasti kao što su komarci, bubašvabe ili neki drugi insekti, kao i miševi. Mi vam donosimo jedan jako efikasan i jeftin način da se otarasite ovih napasti, a potrebno je samo da ovu biljku posadite. Niko od nas ne voli kada vidi na zidu svog doma ili u ćoškovima kako se pojavljuje paučina i pauci. Međutim, kada je kuća čista i sređena, ona nije nikako privlačna za insekte kao što je to neuredna, ali sada i kada često čistimo domove, pojava insekata je postala normalna stvar. Koliko god da držimo čist dom, dvorište ili terasu, pauci uvijek nađu neki način da se udome u našem okruženju.

Evo kako da ih se riješite na skroz jednostavan način. Jeste li znali da pauci i drugi insekti uopšte ne podnose miris nane ili mente. Tako je da je ovo odlična ideja da posadite ovu bilku. Nana ima jako poznatu jaku aromu, a ona će vaš dom da zaštiti, ali ne samo od pauka i buba, nego i od drugih insekata kao što su voćne mušice. Također, možete da pomiješate manju količinu eteričnog ulja nane sa voodm i da sipate u bosu koja ima rasprišivač. Zatim sa ovom mješavinom prskajte sve mračne uglove u vašem stanu, terase, ostave u dvorištu, kao i sva mjesta gdje ste vidjeli da imaju pauci. Vama će ovaj miris da bude prijatan i da vam osvježi stan, i ne može vam nikako da naškodi dok će napasnike da otjera što dalje može.

Ads