Pre nekoliko dana tačnije, 20. novembra je bila godišnja smrti našeg poznatog glumca Slavka Simića. On je uvek važio za glumca koji ljubomorno čuva svoj privatni život, a voleo je svoj poziv ali je o porodici retko govorio, jer kako se tada pričalo želeo da živim sasvim normalnim životom, bez opterećenja koja je slava nosila.

Tako su upravo zbog toga mnogi detlaji iz njegovog privatnog života nisu poznati široj javnosti, pta koa i podatak da je nejgov rođeni brat poznati glumac. Naime, malo ko zna da je rođeni brat Nikole Simića čuveni glumac slavko Simić, koji je ostvario uloge u brojnim filmovima i pozorišnim komadima. U jednom razgovoru davne 1970 godine za TV Reviju, Slavko je otrkio da je upravo on uticao na svoj mlađeg brata Nikolu da počne da se bavi glumom. “Verovatno da sam ja uticao na svog mlađeg brata Nikolu. Ja sam od najranijeg detinjstva želeo da postanem glumac. Odlazio sam u pozorište, postao sam član dramske družine, odlazio na probe. Često je sa mnom išao i Nikola. Možda je to uticalo na njega da zavoli glumu”- prisetio se tom prilikom Slavko.

Jednom prilikom je njegov brat Nikola otkrio u jednom intervju kako ga je Slavko nasamario kada je poželeo da de upiše u srednju umetničku školu u Novom Sadu. “U nižim razredima gimnazije sam lepo slikao, pa sam, u vreme kad je moj brat Slavko bio glumac i profesor glume u Novom Sadu, u istom gradu polagao prijemni ispit za srednju umetničku školu. Ali, on mi je javio da prijemni nisam položio, pa sam završio Akademiju za glumu. Međutim, pre deset godina sam saznao pravu istinu. Slavko mi je pred kraj života, ničim izazvan, preneo pozdrav neke žene koja žali što nisam pošao u umetničku školu, kad sam već “položio prijemni ispit”…

Ništa nisam pitao Slavka, a sve sam razumeo. On je u vreme boravka u Novom Sadu živeo sam. Ja bih mu tu bio samo smetnja. Zato mi je, nesvesno, javio da nisam položio prijemni i tako me iz slikarstva uveo u glumu”, ispričao je Nikola. Ostatak čitajte ovde.

Ads