Internet je prepun slučajnih forografija koje zabilježe razne smješne dogodovštine i prizore. U današnje vrijeme takvih stvari nikada dosta, treba nam svima smijeha i zabave. Nedavno se na Fejsbuk stranici Dnevna doza prosječnog Dalmatinca pojavila jedna takva naizgled slučajna fotografija iz Dalmacije koja prikazuje jedno ćoše građevine ozidane betonskim blokovima. Fotografija je nasmijala više od 6.000 pratilaca stranice, i mnogi su morali podugo posmatrati fotku da nađu šta se to na njoj „krije“. Na prvi pogled jedino čudno i zabrinjavajuće je što građevina nema betonski stub na ćošku, ali ako malo bolje pogledate vidjećete poznato lice.

Na fotografiji je zabilježena ovca kako iz, vjerovatno tora, viri kroz rupu u zidu. Je li ju sama izbila ili je to pak Dalmatinska inovativnost u provjetravanju tora. Po internetskom običaju fotografija je iznjedrila brojne humoristične komentare. Sam komentar administratora uz fotografiju je bio „Je li prošla korona?“, jer ovca je očigleno u izolaciji, a pratioci su odali svoje, „Proći će korona, ali ražanj uvijek čeka“, „Koliko vas ima tamo? Ne smije vas biti više od desetak!“ dok su neki zadali važnu ulogu ovoj ovci, nazivajući ju arhitektom i statičarem.

Tako je ova ovca dobila svojih 15 minuta slave na društvenim mrežama regije, sa pravom, jer smijeh nam je neprocjenjiv ma koliko bili i prezazićeni humorističnim sadržajima na internetu. Jer humor je jedna od najpozitivnijih stvari koje možemo konzumirati onlajn. Na šta ste vi naletili u zadnje vrijeme, a da da vas je istinski nasmijalo? Sigurni smo da je bilo pregršt postova od kojih se valjala cijela regija pa i vi.

Ads