Vjerujemo da će vas ova tema itekako zanimati, jer većina ljudi u svojim kućama i stanovima koristi grijanje, a svi znamo da računi za iste mogu biti itekako visoki. Došla nam je sezona grijanja, a kako smo već napisali na samom početku u zimskim mjesecima koji su na, relativno blizu trošak za grijanje u skoro svim domaćinstvima je najveća stavka u mjesečnim računima.

Na vremenske prilike ne možemo da utičemo, međutim na svoje navike itekako možemo, pa vam upravo zbog tiga u nastavku donosimo nekoliko savjeta koji vam mogu biti od velike pomoći da smanjite račun za struju i da ga barem u narednim mejsecima koji na dolaze zadržite na istom nivou. Čak iako grijanje plaćate tokom cijele godine po standardnoj cijeni preko “Infostana”, ovaj trik obezbijedit će vam brže zagrijavanje stana u ranim jutarnjim satima, toplije prostorije tokom dana i manji gubitak toplote nakon gašenja radijatora, što je sasvim dovoljan motiv.

Sve što je potrebno da uradite jeste da na zid iza radijatora ili peći zalijepite bilo koji reflektujući materijal, poput aluminijumske folije ili folije za zaštitu automobilskih stakala od sunca, i tako ćete na taj način radijator ili bilo koje drugo sredstvo koje koristite za grijanje više neće grijati zid uz koji se nalazi, a samim tim toplota neće odlaziti kroz zid, već se vraćati u prostoriju. Ostale savjete i trikove koji vam mogu biti od velike pomoći pročitajte ovde.

Ads