Goran Bregović jedan je od najpoznatijih muzičara u regionu, on već spada u muzičke legende Balkana, svoju karijeru zapečatio je još kao član sada već kultnog benda Bijelo Dugme, a kasnije je nastavio i solo karijeru, koja mu je išla odlično. Naime, Brega je izvanredan muzičar, ali i talentovan kompozitor, producent i tekstopisac. Sarađivao je sa nekim od najvećih imena na našoj estradi, a pored toga dugo godina svira u svom ansamblu “Orkestar za svadbe i sprovode”, gdje je pjevao i Alen Ademović, koji je kasnije prešao u Miligram.

Goran Bregović iza sebe ima vrlo bogatu karijeru, ali o svom privatnom životu nikada nije volio pričati u javnosti. Naime, sada i da se pokušate sjetiti kada je pričao o nečemu iz svog života, ne biste se mogli sjetiti, zar ne? Niko skoro nije znao da Goran ima vanbraćnu kći koju je priznao i sa kojom je navodno u odličnim odnosima. Sve se to desilo u Sarajevu, sa plesačicom Jasenkom, sa kojom je ljubav nakratko planula, a trudnoća došla potpuno neočekivano. Naime, njih dvoje nisu nastavili svoju vezu, ali je Brega priznao svoje dijete čim je saznao za nju, a Željka je najstarija od njegove četiri kćerke.

Inače, ona je i udata, živi u Austriji, a Brega se pohvalio i kako je postao djed kada se Željka porodila. Mnogi kažu da je  Željka ista svoj otac, ali njoj to ne smeta obzirom da su njih dvoje u dobrim odnosima, a pogotovo otkako mu je rodila dvije unuke. Iako Željka nije muzikalna kao otac, njena ćerka se očigledno bacila na djeda jer joj sviranje klavira ide odlično.

Ads