Novak Đoković mogao bi duže biti odsutan sa terena nego što se mislilo, objavio je novinar New York Timesa, Christopher Clarey (Kristofer Kleri).

Kleri je napisao da je povreda lijevog ramena Đokovića teža nego što se prvobitno utvrdilo i da zahtijeva operaciju.  Podsjetimo, Novak je odlučio da odustane u osmini finala na ovogodišnjem US Openu nakon što je meč predao Stanu Vavrinki. On se i ranije žalio na povredu u lijevom ramenu, budući da je na Mastersu u Sinsinatiju prvi put bila vidljiva.

Novak je trenutno u Švicarskoj na liječenju povrijeđenog ramena. Srpski as izjavio je nedavno kako se može očekivati njegov povratak na teren do kraja sezone, a planira nastupiti na turnirima u Parizu, Šangaju i Tokiju, te na Dejvis kupu i završnom Masters kupu.

Nole je meč predao Vavrinki pri vođstvu 2:0 u setovima i 2:1 u trećem. Tada je pojasnio da je predao zbog lijevog ramena i da bol traje već sedmicama. -Nekad osjećam manje, nekad više. To je sve što imam za reći. Ne želim više pričati o svojim povredama. Čestitke Stenu, sve najbolje mu želim u nastavku turnira, izjavio je on tada nakon meča i dodao:

-Nije tajna, imam cilj da dostignem Rodžerov rekord i osvojim najviše grend slemova. U isto vrijeme sam svjestan i da je to jako dug put i da do toga ima još vremena. Nadam se da ću još nekoliko godina moći igrati. Sad je važno da se pokušam fokusirati samo na najveće turnire i da sačuvam tijelo, rekao je on tom prilikom.