Veoma zanimljiv ali i koristan savjet i priču vam donosimo u početku. Više od dvije godine cijeli svijet, pa i mi na Balkanu se borimo protiv pandemije korona virusa koja nam nije donijela ništa dobro. Čak i najveće svjetske ekonomske sile pokleknule su pred ovom pošasti koje nikako da se riješimo. Pojavile su se i vakcine, nekoliko vrsta njih, donešeno je i nekoliko mjera predostrožnosti kojih svi mi moramo da se pridržavamo, kako se virus ne bi širio.

Jedna od tih mjera jeste i obavezno nošenje zaštitne maske za lice, koju mnogi nose na razne načine, a isto tako od samog početka pojave korona virusa pojavile su se i razne maske sa raznim nivoima zaštite. Mi vam u nastavku donosimo jednu priču, tačnije jedan video snimak na kojem jedna djevojka pokazuje kako se pravilno nosi maska, s tim da je ona pokazala kako se bijeli dio okrene spolja, dok plavi ide do usana.

Međutim, na ovaj njen video snimak odmah je odreagovao jedan doktor koji je rekao kako taj način nošenja maske nije tačan i ispravan. Naime, radi se o tome da ovakva maska ima tri sloja, a svaki od njih ima svoju funkciju, i to: plavi sloj je vodootporan, središnji dio blokira čestice, a poslednji dio apsorbuje vlagu, tako da ukoliko masku okrenete tako da je plavi sloj do vas, samo će se pokvasiti, jer zapravo ostala dva, bijela sloja imaju tu najveću funkciju blokade čestica, recimo od kašlja i kihanja. Evo kako je on to objasnio… Šta mislite? Pišite nam u komentarima ispod.

@dr.karanr

Answer @Spiritual Goon time for school! #schoolwithdrkaran

♬ original sound – Dr Karan Raj

Ads