Novak Đoković sa ovim se već susreo tokom takmičenja na turnirima ove godine, iako je na US Openu bio diskvalifikovan zbog nenamjernog udarca lopticom u linijskog sudiju, ali su mnogi smatrali da je ona situacija ipak bila malo pretjerana, odnosno da Đoković jeste zaslužio kaznu ali da to nije moralo biti baš izbacivanje sa turnira. Mnogi  stručnjaci su se složili sa time iako je bio i veliki dio javnosti koji se odmah složio sa kaznom. Novak je tu odlučio da se kratko samo javi svojim pratiocima i javnosti ali poslije toga više nije htio ništa da polemiše na tu temu.

Sada je stiglo i novo iznenađenje – naime, Damir Džumhur, jedan od najpoznatijih bosanskih tenisera neće imati priliku ove godine nastupati na Rolan Garosu zbog toga što njegov trener ima koronu. Naime, kako je i sam Džumhur napisao na društvenim mrežama, njegov trener Milan Popović testiran je već jednom na koronu i test je bio pozitivan. Zbog toga su svi morali u karantenu, ali je sada problem što njegovom treneru nije dopušteno da se ponovno testira iako on smatra kako ima antitijela te da je test vjerojatno bio lažno pozitivan.

On je na ovaj način htio odmah obavijestiti čitavu javnost da od Rolan Garosa ove godine nema ništa za njega, ali isto tako zna da ne može ništa da promijeni, iako je potpuno razočaran u sve, ali odluka  je takva. “Moram da idem dalje, više informacija ćete dobiti sutra”, kazao je Džumhur. Inače, Džumhur i Đoković su u veoma dobrim odnosima, pogotovo jer Đoković zna koliko je teško postići uspjeh na ovim prostorima.

Ads