Novak Đoković je konstantno na meti stranih medija, ali i javnosti općenito, radi posljednjih dešavanja koja su ga koštala nastupanja na US Openu, kada je nenamjerno lopticom pogodio linijskog sudiju Lauru Klark, koja je zatim pala na pod, a morala joj je biti ukazana i medicinska pomoć. Ovo kao da su jedva dočekali mnogi, pa su odmah počeli sa napadima na prvog reketa svijeta, dok s druge strane postoje oni koji ga brane i kažu kako je bilo nefer što je na ovakav način izbačen sa turnira.

Ipak, čini se kako hajka na njega još uvijek ne prestaje, pa tako sada američki mediji opet pišu loše o njemu kako bi mu srozali ugled. Naime, tekst koji je objavljen u jednom sportskom magazinu govori o tome kako je došao kraj velikoj trojci svjetskog tenisa. Tu se konkretno radi o Đokoviću, Nadalu i Federeru, te se spominje kako je ovo prvi put nakon 4 godine da je došlo do potpunog obrta u svijetu tenisa, te da nijedan od njih trojice neće osvoji Gren slem ove godine.

Oni smatraju da je Đokovićeva karijera već pri kraju, a da je ovo izbacivanje sa turnira  umnogome doprinijelo tome, ali da to nije jedini razlog, nego i godine. Naime, Federer puni 40. i već ima poznate povrede koljena od ranije, te mu je karijera već na zalasku, dok je Nadal koji je 5 godina mlađi, još uvijek u punoj formi. Što se tiče novih zvijezda tenisa, USA Today već vidi Dominika Tima i Aleksandra Zvereva na prvim pozicijama u tenisu, dok Novaka otpisuju u potpunosti. Ipak, neki smatraju kako će takvi naslovi Đokoviću dati samo još veči vjetar u leđa da se na teren vrati jači nego ikada, što bismo uskoro mogli i da vidimo.

Ads