Izgleda da je članovima žirija Zvezda Granda godio ljetni odmor zato što su se vratili raspoloženi za rad, nasmijani i odmorni. Zasijedaju u istom sastavu u novoj 14. sezoni, a po jedan gostujući član pridružit će im se u svakoj emisiji, koji će isto tako da ima ulogu mentora.

Alen Ademović pojavit će se u prvoj epizodi koja će početi sa emitovanjem već 21. septembra u 21 sat, a koji je bio ravnopravni učesnik u takmičenju i imao pravo izabrati takmičara sa kojim će raditi ove sezone.

Nakon odmora koji je provela u Grčkoj i Turskoj sa porodicom, atraktivna voditeljica Sanja Kužet vratila se nikad zgodnija i ljepša. Jelena Karleuša odlučila se ovaj put za mastilo plavu haljinu s perjem, s natpisom super girl, u kojoj je – mora se priznati – zaista izgledala ekstravagantno.

Pauza je godila i pjevačici Viki Miljković zato što je posve promijenila imidž za to vrijeme. Osim što se ošišala, ona je također odlučila i da angažuje stiliste kako bi poradili na njenom stajlingu za novu sezonu popularnog muzičkog šou programa. Isplatio se trud!

Prvi krug sastojat će se od 17 emisija u kojim će se po 20 kandidata predstaviti. Naročito se Marija Šerifović raduje novim pjevačkim nadama, koja želi opravdati među mentorima titulu pobjednika.

Najveći strah u razgovoru sa kandidatima još uvijek predstavlja panik taster koji i ove sezone radi. Podsjetimo, Saša Popović uveo je panik taster koji može pritisnuti bilo koji član žirija ukoliko mu se ni najmanje ne dopada izvedba takmičara i kojim može odmah da prekine njegov nastup.