Ni dalje dobrih vijesti nema ni na vidiku. Pored poraznih brojeva kojima nas svaki dan bombarduju kada je u pitanju pandemija korona virusa i sve druge vijesti spadaju u crnu hroniku a takva je i ova,na žalost.

Vrlo često se dešavaju situacije kada bebe i mala djeca budu povrijeđeni iz raznih razloga a dovoljan je samo jedan trenutak nepažnje roditelja pa da sve krene naopako. Jučer se u medijima pojavila vijest kako je jedno dijete završilo u komi nakon što je popilo nekoliko gutljaja omekšivača za veš, a ovaj drugi slučaj sa smrtnim ishodom se desio u Kraljevu.

Majka je svoju bebu podojila u nedelju ujutro oko tri sata i stavila je na spavanje, a ujutro kada se probudila i pogledala u krevetac vidjela je da je njeno dijete mrtvo i da ne daje znakove života. Pozvala je hitnu pomoć koja je bebu prevezla u bolnicu ali doktori su samo mogli konstatovati smrt bebe. Novinari su odmah došli pred zgradu u kojoj živi ova nesretna porodica ali niko od komšija nije bio raspoložen sa razgovor sa njima.

Samo je jedna gospođa rekla da je majka obožavala svoju bebu i da je žibvjela za nju i bila je jako pažljiva i oprezna. Provedena je i službena policijska istraga i za sada niko nije osumnjičen ni optužen za neko krivično djelo. Visoki sud je naložio da se uradi obdukcija bebe da bi se ustanovio uzrok smrti. Tek nakon toga će se moći poduzeti i  neke radnje ukoliko za njima bude bilo potrebe.

Ads