Skandal oko nacionalističkih pjesama i mladog pjevača još uvijek ne jenjava, obzirom da su mu u Bosni i Hercegovini jako zamjerili pjevanje pjesme “Ne vole te, Alija” koju je izvorno izveo Baja Mali Knindža. Naime, Uroš je ovu pjesmu otpjevao na jednom nastupu a snimak je odmah počeo kružiti internetom, gdje je naišao na veliku diskusiju među korisnicima društvene mreže. Naime, dok su neki bili uz Uroša i podržali ga, većina ga je žestoko kritikovala, a posebno oni iz BiH.

On je kasnije kazao kako je dobio puno upita da otpjeva pjesmu na nastupu i da je zato to uradio te da ta pjesma ne odražava njegove lične stavove. Međutim, mnogi kažu da to nije baš tako, ali s druge strane postoji jedan pjevač koji ne krije da je veliki fan Knindže. Naime, Sloba Radanović voli da sluša Baju, a više puta su zajedno i pjevali, što je potvrdila  i Kija kada je bila u Zadruzi. Naime, Sloba vrlo često pjeva njegove pjesme ali pretežno na nekim privatnim slavljima i zabavama, dok na nastupima ne toliko često. To i nije bilo toliko zanimljivo medijima sve dok se nije desila afera sa Urošem, pa je sada snimak Slobe dok pjeva “Plaču nekad i bogati” postao popularan na internetu.

Naime, ovo nije Slobina jedina afera oko koje se diže prašina. On je nakon što je ušao u Zadrugu bio izložen aferi gdje je neko širio nacionalističke uvrede pod njegovim imenom, a taj profil je izbrisan odmah nakon što je Sloba izašao iz rijalitija. On je tvrdio cijelo vrijeme da nema nikakve veze sa tim profilom.

Ads