Reakcije javnih ličnosti ali i Novakovih kolega još uvijek pristižu, iako je prošlo već više od sedmicu dana kako se desio nemili događaj zbog kojeg je Đoković diskvalifikovan sa turnira. Naime, o ovom događaju se još uvijek bruji u cijelom svijetu, a ljudi i dalje polemišu o tome šta se zapravo desilo i da li je bila pravedna odluka da se Novak izbaci sa turnira. Iako većina stranih medija, pogotovo američkih piše o tome kako je ovo zasluženo, ne slažu se ipak svi sa time.

Naime, neki smatraju kako nije fer što je Novak izbačen, te misle da je sve što se desilo bilo preuveličano od strane linijske sutkinje. Bilo kako bilo, povratka nema očigledno a sada svi mogu samo nagađati da li je sve to bilo pretjerano ili ne. Ipak, mnoge je zaintrigirao Nadalov stric, inače prilično veliki kritičar Noleta, kako bi ga zapravo podržao, te je čak i on mislio kako je odluka bila predrastična, pogotovo jer je on više puta gledao sporne snimke i utvrdio da to nije bilo namjerno i da mu sigurno nije bila namjera ni poslati lopticu u tom pravcu. Njegov nećak Nadal, nije htio mnogo u detalje da komentariše stvari sa terena, ali je u intervjuu podržao Novaka!

Naime, on je kazao prije samog početka mastersa u Rimu, kako mu je žao Đokovića jer ga je zadesilo baš dosta loših stvari, te je kazao kako jednostavno nije imao sreće, ali nesreće mogu da se dese svakome. Upravo zbog toga što će igrati na mastersu, Nadal je kazao kako se osjeća prilično uzbuđeno ali i ne 100% spreman, posebno jer je pauza baš dugo trajala.

Ads