Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić veoma je aktuelna osoba u svim domaćim ali i regionalnim medijima, obzirom da je u posljednje vrijeme učestvovao u veoma važnim dogovorima za ekonomski rast Srbije, ali i popravljanja situacije u regionu. Mnogi se slažu da, šta god napravio, nikako ne može ugoditi svima, a toga je i sam svjestan, pa je odlučio raditi ono što on smatra najboljim za Srbiju. Ipak, sa njegovim odlukama se ne slažu svi, pa mnogi misle i da nije bilo dobro što je potpisao sporazum sa SAD-om i Kosovom o ekonomskom napretku ovih država.

Inače, Vučić o svom privatnom vlasništvu ne voli puno da priča za medije, a kako se saznaje, njegovi roditelji Anđelko i Angelina u Beogradu posjeduju nekretninu od 112 kvadrata koja je procijenjena na 239 hiljada eura, a otac mu pored toga posjeduje i stan od 80 kvadrata te garažu u Novom Beogradu koji su vrijedni 111 hilada eura, kao i kuću u Jajincima. Vrijednost nekretnina porodice Vučić procjenjuje se na 1.280.000 eura, a to se može vidjeti i na njegovoj imovinskoj karti.

Vučić na svoje ime ima stan od 30 kvadrata u luksuznom naselju Belvil koji je vrijedan 50 hiljada eura, a za to je rekao da su mu roditelji pomogli finansijski da ga kupi. Međutim, njegova supruga Tamara posjeduje stan od 104 kvadrata u istom naselju, koji je kupila 2013. godine za 135 hiljada eura, a pored toga ima i garažu. Međutim, to nije sve, jer i njegova bivša žena Ksenija također ima stan od 196 hiljada eura u Yu Biznis Centru u Beogradu, za koji mnogi kažu da je zapravo Vučićev.

Ads