Prije dva dana s eu glavnom gradu Srbije desila stravična saobraćajna nesreća u kojoj je troje ljudi izgubilo život. U sudaru su učestvovali putničko vozilo BMW u kojem se nalazila četveročlana porodica i kombi u kojem je bilo pet radnika koji su išli na posao na jedno gradilište u Beogradu.

Do nesreće je došlo kada je vozač BMW-a prošao kroz crveno svijetlo na semaforu i velikom brzinom je udario u kombi. Od udarca su oba vozila odbačena po 10 metara a BMW se zatim zabio u zgradu vlade Srbije, dok je kombi završio na trotoaru sa druge strane ceste. Život je izgubio vozač BMW-a koji je imao samo 20 godina i njegova saputnica koja je bila njegova vršnjakinja.

Putničko vozilo je bilo toliko smrskano da je policija u pomoć morala pozvati i vatrogasce koji su rezali lim da bi došli do povrijeđenih i izvukli ih napolje. Svi su prebačeni u urgentni centar, a od pet radnika koji su se nalazili u kombiju, jedan je zadobio ozljede kičme i zadržan je na bolničkom liječenju.

Na snimku koji vam donosimo možete vidjeti i pješaka koji je za dlaku izbjegao sigurnu smrt, jer je BMW nakon sudara išao direktno na njega, ali je on brzo reagovao i uspio izbjeći auto koje je jurio prema njemu. Ova nesreća samo pokazuje kako mladi i neiskusni vozači nesmotreno postupaju i vjerovatno je poginuli mladić mislio da pošto je rano jutro i nema puno saobraćaja, ne mora poštovati svjetlosne signale i saobraćajne znakove i to ga je na kraju koštalo života.

Ads