Bivša Jugoslavija je iznjedrila mnoge zvijezde na našoj estradi, sigurni smo da svi stariji a i oni malo mlađi znaju za ime Danijel Popović. Svojevremeno Popović je bio najpopularniji pjevač bivše Jugoslavije. Pravi zavodnik, kao i svaki pjevač u vrhuncu svoje karijere motao je ženske oko malog prsta.

Svoje mjesto na vrhu je učvrstio kada je Jugoslaviju predstavljao na Euroviziji. Izvedba u pitanju je bila Džuli, mnogima i danas odzvanja u mislima. Postigavši dobru poziciju na ovom evropskom takmičenju Danijelu je rasla i popularnost. Kako to često bude slučaj na estradnom nebu, sve što je dobro kratko traje. Iako je dosegao pozamašne visine svojom pjevačkom karijerom, stvari su krenule niz brdo. Danas je Danijel postao socijalni slučaj. Nedavno su mediji došli do njega, i kroz intervju se saznalo koliko je nejgov život zapravio bio težak u godinama nakon što se zvjezda njegove popularnosti ugasila. Po običaju estrade, on je bio u braku sa jednom pjevačicom, Marinom Perazić iz dueta Denis i Denis jednako popularnog kao i sam Danijel. Njegov brak sa Marinom nije bio baš bajan, tako da su se na kraju i razveli. Loš odnos nije završio razvodom i godinama su se vucarali po sudovima, jer naime Danije nije plaćao alimentaciju za dijete koje su zajedno imali.

Ovaj nekadašnji šarmer se ženio čak tri puta nakon neuspjelog braka sa Marinom Perazić. Njegov posljednji, četvrti brak, još uvijek funkcioniše. Trenutno živi sa svojom posljednjom ženom i njenom kćerkom. Iz propalih prakova Danijel ima dva sina jedan od njih je Dominik koji ne želi da čuje za Danijela, Sebastijana koji još uvijek održava kontakt sa ocem. Također je imao i kćerku Kim za koju on ne želi da čuje.

Ads