U naslovu ovog članka se aludiralo na to da je stradao Novak Đoković, prvi teniser svijeta što je mnoge šokiralo, a to nije nikako tačna informacija. On uopšte nije bio u Americi kada se to desilo. U tekstu se još pisalo i o uspjesima ovog tenisera, ali nigdje nije navedeno da je on bio u Španiji u tom momentu.

U tekstu se još navodilo da je on turnira zaradio mnogo novca, i da ima mnogo nekretnina širom svijeta, pa samim tim i u Sjedinjenim Američkim Državama. Pa tako i u Majamiju se nalazi jedna od njegovih nekretnina.

NAPOMENA

Uopšte nije provjerena informacija gdje sve Novak Đoković ima nekretnine, pa samim tim ni tu koja se spominjala u tekstu članka, pa je to samo navelo čitaoce da pomisle da se požar zaista desio u zgradi u kojoj Novak Đoković ima stan, što apsolutno nije istina.

U naslovu je pisalo da je broj žrtava ogroman, a to se ne može smatrati istinom, jer u tom trenutku vlasti iz Majamija nisu dale nikakve detaljne informacije o broju poginulih ili povrijeđenih osoba. U naslovu je pisalo i to da je srušena zgrada u kojoj Đoković ima stan i da su se vatrogasci do jutra borili, što također nije istina. Samim tim cijeli naslov kao i tekst se može smatrati neadekvatnim i lažnim, jer sve što je navedeno nije bila provjerena informacija, što se može shvatiti kao navođenje čitalaca na pogrešne informacije.

Ads