Jedan od najpoznatijih “dasa” i “Tigar” Srbije u periodu devedesetih godina, bio je jedan od najmoćnijih ljudi u ovoj državi, sarađivao je sa velikim brojem biznismena, političara i ostalih javnih ličnosti, a bavio se i sam raznim biznisima, od kojih su neki navodno pripadali i drugoj strani zakona. Javnosti je bio poznat i od prije, mnogima je tjerao strah u kosti samom svojom pojavom, ali je ipak najpoznatiji kasnije bio po braku sa Svetlanom Cecom Veličković, kasnije Ražnatović. Zbog nje je navodno ostavio svoju bivšu ženu Nataliju, sa kojom je imao djecu.

Prema pričama njegovog starijeg sina, njegova majka je zapravo ostavila Arkana kada je saznala da se viđa sa Cecom, i da je njegov otac navodno tvrdio da tu nije bilo ništa ozbiljno, iako je na kraju Arkan oženio Cecu. Njihovo vjenčanje bilo je poznato i kao “svadba veka”, a Ceca je uvijek pričala samo sve najljepše o svom preminulom mužu. Međutim, godinama je bilo raznih spekulacija o tome da je Arkan varao Nataliju prvo sa Doris, zbog koje se htio razvesti, a da se kasnije rastao od nje zbog Cece. On je navodno bio lud za hrvatskom pjevačicom Doris Dragović i opisivao ju je u društvu kao “vrh vrhova”, kazao je Nebojša Tubić Žabac, kontroverzni biznismen.

Ipak, Doris I Arkan su se konačno rastali kada su krenuli nemili događaji, a ona se nikada nije htjela preseliti u Beograd zbog nejga. Tri godine nakon Doris, Arkan je upoznao Cecu a dvije godine poslije su se i vjenčali, a nakon toga su dobili i dvoje djece.

Ads