Jelena Karleuša jedna je od najpoznatijih pjevačica, ali je također i jedna od najvećih kritičara svega u Srbiji, i pod ovim zaista se misli na sve, jer skoro da ne postoji tema oko koje se nije javila ili kazala svoje mišljenje. Da li je to ispravno ili ne, nije ni važno, jer svako ima pravo na svoje stavove, ali da ponekada umije pretjerati, to definitivno, pa se često onda i nađe na tapeti prozivki zbog svojih stavova. Ovoga puta, ona se oglasila povodom zemljotresa koji su pogodili Hrvatsku, uzrokovavši ogromne štete i ostavljajući ljude na cesti, bez domova i bez ikog svog.

Naime, o ovom potresu su se oglasili mnogi, i mnoge estradne ličnosti,kako bi na neki način iskazali svoju podršku svim unesrećenim ljudima, a dosta njih je i organizovalo neke donacije ili smještaje za sve ljude čiji su domovi sada neuslovni. I pjevačica Ivana Banfić otkrila je kako njena porodica živi samo tri kilometra od epicentra, i da im je sve to bilo jako strašno, te je kazala kako se trenutno nalazi u kombiju sa mužem i djetetom dok gledaju kako im se kuća ruši. Kazala je i kako Hitna ne može nikako stići sve, pa onda susjedi prevoze ranjene po sjedištima, gepecima, kako ko stigne, svi su na ulicama Siska, strepe od novih događanja.

Jelena Karleuša oglasila se također na društvenim mrežama, pa je napisala kako je duboko pogodio prizor razrušenih kuća i “uništenih domova”, te da im “Univerzum da snage da izdržite”. Mnogi su je kritikovali zbog takvih riječi, smatrajući izjavu klišeom i prilično otrcanim, a naravno opet su se našli dežurni komentatori i “donatori” koji uvijek prokomentarišu kako je poznata ličnost mogla nešto i donirati, bez da imaju pojma da li su to već napravili.

Ads