Od kako je srijedu poslije ponoći nestao krenula je potraga za osamnaestogidišnjim Jovanom iz Niša. Potraga je tragično završena u nedjelju kada je pronađeno Jovanovo beživotno tijelo u dvorištu jedne zgrade u izgradnji. Naime u pitanju je objekat čija je gradnja stala prije više godina i nikada nije nastavljena. Sada se već pojavljuju nove informacije i teorije, navodno postoji mogućnost da je mladić stradao unutar zgrade, te da smrt nije nastupila nakon njegovog pada sa nje.

Najnovija izjava u vezi ovog slučaja je došla od Nevene Kragić, poznate dizajnerke koja je dobra prijateljica Jovanovne majke Milice Cvetković. Ona je medijima rekla kako se ovdje ne radi o samoubistvu. Zbog svih novih informacija i policija će razjasniti šta je tačno bilo uzrok Jovanove smrti. Je li u pitanju nesretan slučaj ili pak ubistvo. Kao što smo i izvještavali Jovanov mobitel je bio dostupan do četiri sata poslije ponoći kada je isključen, te je onda ujutro oko 8 ponovo na kratko bio dostupan. kada ga je njegova majka pokušala nazvati to jutro ponovo je bio nedostupan. neko je mroao uključiti telefon ujutro.

Iz višeg tužilaštva je stigla i izjava za srpske medije, gdje je Glasnogovornik višeg tužilaštva Borislav Radonjić naglasio da se u trenutnom stadiju istrage ne smije ništa isključiti, pa ni ubistvo. Trenutno se čekaju nalazi obdukcije, u sklopu koje će biti urađeni i toksikološki nalazi, a dok se istraga nastavlja policija traži sve snimke sigurnosnih kamera iz okruženja napuštene zgrade gdje je Jovan pronađen. Na svome fejsbuk profilu je Jovanova majka Milica postavila objavu u kojoj je zamolila ljude da učine neko dobro djelo za njenog Jovana. Da nahrane psa, pomognu starijoj osobi prelazak preko ceste, zagrle svoju djecu, Sve to za dušu njenog sina i njegov vječiti osmjeh

.

Ads