Trenutno najaktuelnija tema ne samo u Bosni i Hercegovini, nego u cijelom regionu, je zdravstveno stanje člana predsjedništva BiH, Milorada Dodika, koji je prije nekoliko dana primljen na Klinički centar RS-a u Banja Luci. Naime, trenutno predsjedavajući član BiH nakon sastanka sa visokim zvaničnikom iz Rusije je morao u izolaciju, jer je došao u kontakt dan nakon sastanka sa osobom koja je pozitivna na koronu. Samo dan nakon izolacije, predsjedniku je pozlilo te je zaprimljen na bolničko liječenje.

Sada se njegovo stanje budno prati u svim medijima u regionu, a svakodnevno iz UKC-a stižu nove informacije o njegovom stanju i dijagnozi. Čak je i predsjednik Vučić reagovao, pa je dao izjavu u kojoj je kazao kako je poslao tim liječnika koje predvodi dr Stevanović kako bi se mogli konsultovati sa banjalučkim konzilijumom. Na jučerašnjem konzilijumu doktora pojavio se i ministar zdravstva RS-a Alen Šeranić, koji također prati ovaj slučaj. Doktor i direktor UKC-a RS, Vlado Đajić, dao je izjavu za medije te je kazao kako je stanje nepromjenjeno i da je Dodik stabilno. Podsjećamo, on je u bolnicu primljen primarno zbog stomačnih, odnosno želučanih tegoba, a sada mu je ustanovljen gastritis.

Pored toga, nakon tri odrađena testa, pokazalo se da je Milorad Dodik pozitivan na koronu, a detaljnim pretragama je utvrđena i obostrana upala pluća. Doktor je naglasio kako se stanje predsjednika prati svakodnevno i da se redovno konsultuju i sa drugim doktorima iz Srbije oko svih urađenih nalaza.

Ads