Pored svega što se dešava, negodovanja oko trenutne situacije u Americi, za koju mnogi u Srbiji smatraju da će se negativno odraziti i na njih, a posebno jer je Bajden bio jedan od onih koji je dao prijedlog za bombardovanje, Uroš Živković, mlada Zvezda Granda uspio se naći na meti svih medija u regionu, ali i korisnika društvenih mreža, pogotovo onih iz BiH koji kažu kako su za njega vrata u ovoj državi zatvorena. Naime, Uroš se oglasio povodom ovog događaja, ali se ni u jednom momentu nije pokajao za to što je pjevao na nastupu spornu pjesmu Baje Malog Knindže, nego je samo kazao kako je on radio svoj posao.

Navodno mu je to bila jedna od najtraženijih pjesama na nastupu i on je dobio novac za to da je otpjeva, te je mislio da je profesionalno da to i odradi ako publika ima takve zahtjeve, te da to ne znači da se pjesma slaže sa njegovim ličnim stavovima i mišljenjima. Međutim, mnogi su i dalje prilično ljutiti zbog svega, a pogotovo jer je Jadranka Bajraktarević nekoliko mjeseci prije u Crnoj Gori pjevala “Ne može nam niko ništa, jači smo od Srbije”, pa su je svi napali, dok je sada izostala reakcija u Srbiji nakon ovoga.

Redakcija jednog bosanskog portala poslala je upit produkciji Grand oko njihovog komentara vezanog za ovaj slučaj, ali do objavljivanja članka nisu dobili nikakav odgovor. Umjesto toga, danas je na službenoj stranici Granda objavljena nova Uroševa pjesma Lazarica te su ga pohvalili za nju.

Ads